Data engineering bij de gemeente 

Deel dit bericht

Gemeente Hoeksche Waard 

Onze collega’s helpen verschillende gemeenten om inzicht te krijgen in hun gegevens, gegevens beheer en data processen. Het duidelijk krijgen (auditen) van hoe je data er nu echt voor staat kan soms een zeer tegenvallend beeld geven, maar zorgt daarentegen wel voor veel inzichten waar je wat mee kunt. Wij helpen overheden deze inzichten te krijgen en hun data op waarde in te schatten. Data die nodig is om slimme dingen te doen zoals AI, dashboarding en andere data science achtige activiteiten. Zonder goede voeding is je dashboard en/of verkregen inzicht weinig waard en als opdrachtgever wil je weten waar je aan toe bent. Onze data engineers zorgen voor dit inzicht om echt de volgende stap naar data gestuurd opereren te kunnen maken. 

Voor de gemeente Hoeksche Waard hebben we mee mogen helpen om inzicht te krijgen in hoeverre hun BOR gegevens synchroon zijn met de BGT gegevens. Onze collega Nick heeft een slimme FME workbench gemaakt die de gemeente zelf op elk moment kan afdraaien om te controleren of en zo ja waar er afwijkingen zich voor doet. Het resultaat is een compleet overzicht, zowel geometrisch als administratief, die opgepakt kan worden door zowel de BOR als BGT medewerkers. Was het eenvoudig om dit te maken? Nee zeker niet en je moet dit samen aanvliegen om er te komen, maar het resultaat mag er zeker zijn. Tevens is de gemeente weer een stap verder en kan men er naar toe gaan werken om alles in sync te krijgen  en te houden. 

Bekijk andere projecten

Digireg home NL

Stedelijke en publieke planning

Ministerie van Binnenlandse Zaken, verschillende provincies en gemeenten Vanaf het begin van het digitaliseringsproces heeft de eigenaar van Digireg een belangrijke rol gespeeld bij de